Участь у засіданні Європейської регіональної групи Фармакопеї США

21 березня 2023 року у м. Базель (Швейцарія) відбулося засідання Європейської регіональної групи Фармакопеї США. До участі запрошено членів Конвенції та стейкхолдерів.

На засіданні обговорювались перспективи співпраці та гармонізації вимог до якості лікарських засобів, спільна боротьба з розповсюдженням фальсифікованих лікарських засобів, актуальні поточні питання контролю якості та стандартизації в інтернаціональному аспекті.

Україну на засіданні представляли члени Конвенції – Держлікслужба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів та Національний фармацевтичний університет. Представником НФаУ у Конвенції USP є завідувач кафедри фармацевтичної хімії, професор Вікторія Георгіянц. Вона взяла участь у засіданні у дистанційному форматі та представила доповідь щодо перспектив співробітництва у галузі фармакопейної стандартизації. Також для участі у засіданні було запрошено професора кафедри фармацевтичних технологій та забезпечення якості ІПКСФ професора Олександра Здорика.