Робочий візит до Української групи фармацевтичних компаній «ЮРІЯ-ФАРМ» (м. Черкаси)

Підприємство «Юрія-фарм» взяло участь в ініційованому Національним фармацевтичним університетом «стипендіальному проєкті». Корпорація «ЮРІЯ-ФАРМ» надала студентам НФаУ Левану Натріашвілі та Руслану Заваді щомісячні стипендії в рамках програми підтримки та мотивації талановитої молоді.

24-25 вересня 2021 р. на запрошення керівництва підприємства делегація від Національного фармацевтичного університету у складі завідувача кафедри фармацевтичної хімії професора Вікторії Георгіянц, доцента Ганни Северіної та студенів-стипендіатів Левана Натіашвілі та Руслана Завади відвідали Українську групу фармацевтичних компаній «ЮРІЯ-ФАРМ» у м. Черкаси.

Керівник підприємства Володимир Шевчук та керівник підрозділу стратегічного розвитку Артем Адамов ознайомили учасників делегації з інноваційними технологіями промислового виробництва парентеральних препаратів в скляних флаконах та полімерних контейнерах, з новим відділом синтезу нових АФІ, з лабораторію з контролю якості АФІ та готової продукції. Увесь цикл виробництва на підприємстві здійснюється відповідно до вимог міжнародних стандартів – GMP, GMP EU, ISO 9001:2009, ISO 13485:2005.

Учасники делегації мали змогу відвідати унікальний центр персоналізованої фармації – виробничу аптеку «Хемотека». Директор Володимир Шевчук ознайомив з особливостями виготовлення персональних препаратів для хіміотерапії в умовах виробничої аптеки. Такий індивідуальний підхід з урахуванням особливостей людини дозволяє домогтися максимального ефекту від застосування хіміотерапевтичного препарату і мінімізувати ризик важких побічних дій.

Результатом робочої зустрічі стало підписання договору про співробітництво у науково-дослідній діяльності між кафедрою фармацевтичної хімії НФаУ та корпорацією «ЮРІЯ-ФАРМ», а також домовленості про можливість екскурсійних візитів для студентів та викладачів НФаУ.