Відрядження до Литовського університету наук здоров’я (LSMU) у рамках програми Erasmus+

Із 17 по 21 жовтня 2022 року завідувачка кафедри фармацевтичної хімії, професор Вікторія Георгіянц та доцент кафедри фармацевтичної хімії Ольга Михайленко взяли участь у академічній мобільністі викладачів в рамках програми Erasmus+ в межах договору про співпрацю між Національним фармацевтичним університетом (НФаУ) та Литовським університетом наук здоров’я (LSMU).

Проф. Вікторія Георгіянц та доц. Ольга Михайленко взяли участь у освітньому та науковому процесі на фармацевтичному факультеті Литовського університету наук здоров’я.

За час відрядження були здійснені наступні види роботи:

  • Обговорення нових можливих курсів за вибором для викладання в обох університетах, участі у двосторонніх та міжнародних наукових проєктах.
  • Лекції та семінари для студентів та співробітників університету: “Compounding in Ukraine. Development of pharmacopoeial monographs”, “World Pharmacopoeial requirements harmonization”, “Docking studies for pharmaceutical science”, “Analytical method validation for pharmacy”, “Pharmacy education in Ukraine”, “Second metabolites in the plant-environmental interaction”, “Principles of good agricultural and collection practice (GACP) for the cultivation of medicinal and aromatic plants for the pharmaceutical, cosmetic, food industries”
  • Відвідування виробничих та госпітальних аптек, обговорення питань можливості виробничої практики студентів НФаУ.
  • Здійснення експериментальних досліджень на базі кафедри аналітичної та токсикологічної хімії (завідувач проф. Людас Іванаускас)
  • Обговорення векторів подальшої співпраці у сфері навчання та науки з університетами Литовської республіки та України.

За результатами відрядження планується обмін лекціями в он-лайн форматі з дисциплін “Фармацевтична хімія”, “Фармацевтична броматологія”, підготовка та публікація статті за результатами експериментальних досліджень.

Відрядження відбулося за міжнародною програмою мобільності Erasmus+ відповідно до угоди НФаУ та Литовського університету медичних наук. Всі витрати, пов’язані з відрядженням, відшкодовані за рахунок гранту програми Erasmus+.