Міжнародна академічна мобільність

У рамках дії Договору про співпрацю Національного фармацевтичного університету та Литовського університету наук здоров’я, науковці кафедри фармацевтичної хімії НФаУ взяли участь у міжнародній академічній мобільності:

  • Професор Вікторія Георгіянц як переможець конкурсу Education Exchange Support Fund для відомих науковців для читання лекцій студентам Литовського університету наук здоров’я з фармацевтичної хімії та стандартизації лікарських засобів у період з 18 по 28 березня (усього 10 лекцій).
  • Доцент Ольга Михайленко по программе teaching mobility ERASMUS+ у період з 18 по 22 березня (усього 5 лекцій).

Проф. Вікторія Георгіянц та доц. Ольга Михайленко взяли участь у освітньому та науковому процесі на кафедрах фармацевтичної хімії, аналітичної хімії та токсикології, фармацевтичного факультету Литовського університету наук здоров’я. 

Крім навчального процесу науковцями НФаУ проведено круглий стіл із проф. Рамуне Моркунієне, деканом фармацевтичного факультету LSMU та проф. Людас Іванаускас, завідувачем кафедри аналітичної та токсикологічної хімії LSMU. Обговорено можливу співпрацю у створенні нових курсів за вибором та авторських лекцій для викладання в обох університетах, участь у двосторонніх та міжнародних наукових проектах, дуальне керівництво магістерськими роботами та PhD дисертаціями. Зокрема заплановано виконання магістерської роботи здобувачем вищої освіти LSMU Karolina Kleveckkaitė на тему «To compare the characteristics of chemical composition of essential oils made from different types of lavender collected in Lithuania, France, Croatia and Ukraine» під керівництвом проф. Людаса Іванаускаса та доц. Ольги Михайленко. Проведено наукові дослідження на базі кафедри аналітичної та токсикологічної хімії під консультуванням проф. Людаса Іванаускаса.